tiistai 6. elokuuta 2019

Taustakangas bonsaiden valokuvaamiseen


Vähän alkoi viime kesänä vähän häiritsemään, ettei omista puista tullut otettua valokuvia. Syy tähän oli varsin ilmeinen. Kuvaaminen oli liian vaivalloista johtuen pääasiassa kunnollisten kuvausolosuhteiden puutteesta. Erityisesti yhtenäisen taustan puute haittasi kuvaamista. Eikä niitä oikein viime kesänä huvittanut ryhtyä rakentamaankaan, kun tiesi että muuton häämöttävän jo kulman takana. Nyt on tarkoitus  pysyä aloillaan jonkin aikaa, joten puiden valokuvaamisen olosuhteiden kehittämiseen tulee jatkossa kiinnittää aiempaa enemmän huomiota. Lähdin liikkeelle taustakankaasta, jolle asetin seuraavia kriteerejä:
  • helposti käytettävissä 
  • helposti kerättävissä tieltä pois 
  • riittävän iso 
  • hinta mielellään edullinen.

Eri vaihtoehtoja selviteltyäni päädyin kokeilemaan rullaverhoa. Varsinkin kun tuli vastaan seuraavanlainen tarjous. 15 € maksoi valkoinen pimennysverho kokoluokkaa 180cm x 180cm.

Kiinnitin sen kattoon, josta sen saa tarvittaessa vedettyä helposti alas ja ylös. Ihan hyvin tuntuisi toimivan. Nähtäväksi jää, miten kestää vaihtelevia sääolosuhteita. Ei tuonne suoraan sade pääse satamaan, mutta ilmankosteus, aurinkonpaiste ja pakkanen saattavat jotenkin vaikuttaa kankaaseen ja verhon toimintaan.


Nyt kun on hetken aikaa tullut käytettyä tuota, niin pitää todeta että idea on oikein hyvä, mutta toteutus voisi olla parempi. Rullaverho on auttamatta hieman pienen kokoinen. Varsinkin pituutta saisi olla lisää, eikä lisäleveydestäkään haittaa olisi. Nyt joutuu edelleen myös näkemään jonkin verran vaivaa oikeiden kuvausolosuhteiden luomiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti