tiistai 16. lokakuuta 2018

Mennään metsään

Menään metsään, siellä on lystiä. Sieltä löytyy luolia, puita ja paljon muuta kaunista ihmeteltävää. Lisäksi metsä tekee ihmiselle hyvää, niin fyysisesti kuin henkisesti. Vastustuskyky paranee, kunnolle kävely metsässä tekee hyvää ja mieli pysyy virkeänä ja skarppina.





Jotain tekemistä metsällä saattaa olla myös bonsaiden kanssa. Tällainen pieni mänty tuli kalliolla vastaan. Ihme väkkyrää tässä.




Tässä vaiheessa syksyä vastaan tulee myös sellaisia puita, jotka jäävät helposti kesäaikaan huomaamatta. Lehtikuusi ensimmäisenä tulee mieleen. Vaikka ei näitä kovin paljon näy. Sitä olen ihmetellyt, että miksei. Kyseessä kuitenkin hyvin talvenkestävä laji.




Toinen puu, joka näillä leveysasteilla on itselläni jäänyt huomaamatta, on tammi. Tähän vuodenaikaan sen erottaa helposti kauempaakin metsästä lehtien perusteella. 



Bongasin myös yhden tuulenpesä männyn. Mustilan vierailun yhtyedessä tuli opittua, että havupuilla jos näkyy tällaisia, niin kyseessä on mutaatio.



Yhtä mäntyä joutui vielä katsomaan tarkemmin. Toivoin, että nämä rungot olisivat lähteneet samasta juurakosta, mutta valitettavasti kyseessä olikin kaksi erillistä puuta.



Niin, ja mitä tulee otsikkoon, kannattaa katsoa Yleltä mennään metsään -nimistä sarjaa. Ihan viihdyttävä pikkusarja suomalaisiin puihin liittyen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti