keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Palstahommia 2017

Välillä voi puuhailla jotain muutakin kuin bonsaitouhuja. Palstalla vietää myös mielellään aikaa kesäisin. Tänä vuonna palstahommien aloitus meni kesäkuun puolelle, ja se näkyy. Paljon saa hommia tehdä, että saa alaa viljelykuntoon.



Lisää rikkatuohoja, muutama säkki multaa ja vielä vähän lisää rikkiksia. Etualalla näkyvä raperperikumpu hieman uhkaa rikkaruohomeren kaikkivaltiutta.



Ennen lapion varteen tarttumista on hyvä vähän tehdä suunnitelmia, miettiä kasvatettavia lajikkeita ja laittaa simeniä itämään. Lisää viljelylaatikoita, kaari, laatikko tavaroille, kompostin siirto, yksityiskohtien hiomista ja niin edelleen. Tämä on yksi niistä parhaimmista asioista palstahommissa - suunnittelu ja fiilistely. Hienointahan on ettei tämä tule koskaan 'valmiiksi', vaan aina löytyy uutta tekemistä ja uusia lajikkeita kokeiltavaksi.



Kasvatuslaatikkoa laitettu kasaan ja rikkaruohoja poistettu mullasta.



Lisää vallattu viljelykelpoista alaa. Aika helposti rikkaruohojen poisto lopulta kävi, kiitos aiempina vuosina tehdyn hyvän pohjatyön.



Tämähän alkaa näytää jo joltain. Vielä vähän hienosäätöä, loput istutukset maihin ja sitten alkaa olla palsta oikein hyvällä mallilla tämän vuoden osalta. Arvatkaapa vaan jäivätkö lasit narulle roikkumaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti