maanantai 13. elokuuta 2018

Langoitusharjoituksia


Olen tässä pitkin kesää tehnyt hieman langoitusharjoituksia. Kohteiden valinnan kriteereinä ovat toimineet hinta, koko ja sitten vasta enemmän esteettiset tekijät. Pääpaino koko touhussa on ollut harjoitella langoittamisen tekniikkaa ja yrittää saada siihen enemmän rutiinia.



Kuvassa vasemmalta oikealle: Kanadansypressi, Koreanpihta, Okakuusi, Kartiovalkokuusi ja Serbiankuusi

Ennen kuin langoittamaan on päästy, on puita täytynyt jo leikata huomattavan paljon. Tämän ensimmäisen leikkaamisen yhteydessä on saanut samalla pohtia puun muotoa tarkemmin. Itse lähden liikkeelle siitä, että ensin pyrin löytämään puusta parhaan mahdollisen nebarin ja sen jälkeen miellyttävimmän rungon liikkeen. Yleensä nämä eivät kulje käsi kädessä. Osassa näissä puissa on joutunut myös tyytymään vähemmän kelvolliseen nebariin, sillä pääpaino oli nyt langoituksen harjoittelussa. Tämän jälkeen yleensä valitsen latvan ja jäljelle jäävät oksat. Välillä saatan langoittaa osan puusta ja tehdä vasta sitten päätöksiä siitä, mitkä oksat jäävät ja mitkä lähtevät. Yleensä aloitan langoittamisen alaoksista ja etenen siitä kohti latvaa.

Langoittaminen on vain osa  muotoilua, joten näiden puiden kehitystä pääsee seuraamaan tulevaisuudessakin ruukuttamisen, leikkaamisen ja nyppimisen myötä. Lisäki pyrin laittamaan jokaisesta puusta ennen ja jälkeen kuvia, sekä hieman pohtimaan sitä, miten muotoilu on noin omasta mielestä sujunut. Tarkoituksena on istuttaa nämä bonsairuukkuihin jo ensi keväänä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti