maanantai 4. kesäkuuta 2018

Uudet puitteet

Aiempien postausten kuvista on saattanut jo huomata kasvatusolosuhteiden muuttuneen. Satumetsä on vaihtunut omaan pihaan! Lääniä on sellainen 900m2^. Tällä tilan määrällä jo helposti pää sekoaa ja estot poistuu. Tämä on tosin vain väliaikainen keäsasunto, joten pitää yrittää pitää pää kylmänä uusien puiden hankkimisen suhteen. Toistaiseksi niitä on tullut lisää vasta kymmenisen kappaletta :).





Koska kyseessä on vain väliaikainen ratkaisu, rakennettiin bonsaihyllykin väliaikaiseksi ja kierrätysmateriaalista. Tiilet ovat peräisin meidän vanhasta truehipsterTM-tyyppisestä kirjahyllystä ja laudat puolestaan vanhoista parvekkeen hyllyistä ja tasoista.



Ihan kivan kokonaisuuden sai rakennettua tontin aurinkoisimpaan paikkaan. Piha tuo mukanaan myös etuja ja haasteita parvekekasvatukseen verrattuna. Koska puut saavat paljon enemmän valoa ja ovat enemmän tuulelle alttiina, joutuu niitä myös kastelemaan enemmän. Enempi kastelu tarkoittaa myös helposti enemmän lannoitusta. Ötökät ovat yksi asia, joka tulee myös muuttumaan. Sitä on vaikea sanoa etukäteen mihin suuntaan. Parvekkeella puut olivat hyvin suojassa muurahaisilta, pihalla siihen on puolestaan vaikeampi puuttua. Suuri plussa parvekkeeseen verrattuna on talvettamisen helppous. Kastelu on myös paljon vaivattomampaa kannukasteluun verrattuna, kun sen pystyy helposti hoitamaan letkun ja kastelupään avulla. Syksyllä on sitten muutto edessä toiseen pihalliseen asuntoon, siitä lisää myöhemmin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti