perjantai 27. lokakuuta 2017

Puiden talvettaminen 2017

Eilen tuli laitettua lähestulkoon kaikki puut talviteloille. Piti laittaa toissapäivänä kun oli vielä lumeton maa, mutta laiskuus otti vallan. Sen seurauksena pääsikin sitten lumitöihin siinä samalla. Olisi ehkä ollut syytä vilkasta säätiedotusta tarkemmin.



Onneksi lapiosta osa pilkisti lumesta ja aiemmin palstalle viemäni puut löytyivät vielä hangen alta. Käsin maan kaivaminen olisi saattanut olla jo hieman liikaa  vähän vahvemmallekin persoonalle. Talvettaminen tapahtuu minulla monivuotisella palstalla ja hyödynnän siellä kesällä kasvatuskäytössä olevaa kasvatuslaatikkoa.



Homma eteni siten, että kaivoin ensin kuopan kasvatuslaatikon keskelle ja asetin sinne puut ruukkuineen sopuisasti. Ruukkujen väliin laitoin multaa reunoille ja päälle arviolta noin viiden sentin kuorikatekerroksen. Näin ruukut ovat joka suunnalta kylmyydeltä suojattuja ja kasvatuslaatikko  hieman korkeammalla maan pintaa pitää toivon mukaan huolen siitä, etteivät ruukkuihin pääsee kertymään seisovaa vettä.



Hieman tässä saa jännittää miten homma pelittää, ensimmäistä kertaa koitan tällaista järjestelyä. Teoriassa kaiken pitäisi olla kunnossa, mutta käytäntö sitten alkukesästä näyttää kuinka kävi. Tämän lisäksi puolet palstalle menneista taimista / puista on kylmänkestävyydeltaan sitä luokkaa, että sattavat tai saattavat olla pärjäämättä näillä leveysasteilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti