tiistai 28. helmikuuta 2017

Yamadoriskouttausta -mäntyhommia

Tänään oli ulkoilupäivä. Tarkalleen ottaen tuli käytyä katsomassa muutamaa mäntyä, joista olisi tarkoitus nostaa osa tai kaikki ylös tässä jossain vaiheessa.



Ensimmäinen ehdokas. Tätä pitää katsoa tarkemmin vielä uudemman kerran keväällä. Tässä on sellainen paksu runko, josta lähtee oksa kauas pois, joka tulee sitten takaisin rungon kohdille. Tästä kuvasta ei saa kyllä mitään tarkkaa käsitystä tästä tapauksesta.



Toinen mänty. Tarvitsee kanssa selvitellä tarkemmin rakennetta sitten kun maa on sulanut.



Kolmas mänty. Tämä on sellainen tapaus, jonka perään isommat pojat ovat kuolanneet jo pidemmän aikaa, eikä syyttä. Tästä löytyy ihan hulluna muotoa ja kurvia, jonka lisäksi kyseessä on suhteellisen kompakti paketti. Tämä on kallion päällä ja todennäköisesti nousee ylös kohtuullisen helposti, kohtuullisten juurien kera. Tätä on kyllä tosi hankala sovittaa valokuvaan, siten että tekisi sille oikeutta.


Neljäs mänty. Tässä on potentiaalia vaikka mihin. Suhteellisen iso runko, ja kivasti muotoa. Vasemman puoleisesta rungosta saa deadwoodia ja oikeanpuoleisessa rungossa on rutkasti mahdollisuuksia eri vaihtoehdoille. Kallion päällä tämäkin. Keväämmällä pitää tsekata nostettavuus tarkemmin.



Viides mänty. Tämä taisi nousta näistä vaihtoehdoista ykköseksi omalla kohdallani. Paksu ja voimakas runko ja matala kasvu, ehkä noin metrin luokkassa mennään. Tässä ei paljoa tarvitse edes käyttää mielikuvitusta, että näkee kyseisen yksilön ruukussa. Kallion päällä, tai oikeammin reunalla ollaan. Pitää katsoa keväällä onko nostettavissa kuinka helposti.



Kuudes mänty. Tätäkin ovat tainneet pojat ihastella ja leikellä jo aiemmin. Erittäin kompaktissa koossa oleva kallion päällä sijaitseva mänty. Rungossa on hienoa liikettä, jota ei valitettavasti tästä kuvasta kovin helposti hahmota. Kallion päältä helposti nostettavissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti