lauantai 16. helmikuuta 2019

Tammi #1 'Balkanin härkä'


Hupsista, tuli tässä selailtua hieman blogia läpi ja huomasin, ettei kesällä nostetusta tammesta löydy juttua lainkaan. Tämä puute vaatii korjaustoimenpiteitä. Elikkäs pääkaupunkiseudun puolella tuli pyörähdettyä keväällä ja taskuun jäi Tammi siltä reissulta.



Ok. Ei ehkä ihan taskukamaa kuitenkaan. Tyvestä leveys 20cm luokkaa ja paino MASSIIVINEN. Kiropraktikoille juhlahumua luvasssa. Ei olisi toi ihan omin voimin tuolta ylös noussut. Kolmissa tuumin tuota saatiin kaivaa hetki jos toinenkin. Suuret kiitokset Janille ja "Tatolle"! Eiköhän puuhassa tunteja vierähtänyt. Siihen vielä kuljetus ja ruukutus päälle. Ei ehkä kannata ihmetellä, jos yamadoreista saa jokusen pennin kaupasta ostettuna maksaa.





Ei myöskään ihan tuosta noin vaan kulkenut samoilla kyydeillä kotiin. Kuljetuspalveluun joutui turvautumaan kesän loputtua. Kesän tämä vietti Taton hellässä hoivassa ja se kyllä näkyi. Puu oli saapuessaan erittäin elinvoimainen.

Vaikka kaikki näyttää olevan päällisin puolin kunnossa, en kuitenkaan ole täysin vakuuttunut siitä, missä kunnossa toi talven jäljiltä tulee olemaan. Erityisesti tammi on tunnettu siitä, ettei se reagoi juurten lyhentämiseen läheskään yhtä hyvin, kuin suurin osa muista lehtipuista. Vasta keväällä saa varmistuksen puun elinvoimaisuudesta. 



Puu talvehtii seinän vieressä sivuilta ja päältä hyvin peiteltynä. Keväällä tälle ei ole luvassa toimenpiteitä. Jos herää henkiin ja näyttää hyvinvoivalta, niin kesällä luvassa todennäköisesti pientä muotoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti