tiistai 16. tammikuuta 2018

Keruurepun rakentelua

Edellisessä postauksessa esitin suunnitteluvaiheen pääpiirteissään. Seuraavana vuorossa oli varsinaisen repun rakentaminen. Sattumoisin löysin (tai no oikeastaan vaimo löysi, kiitokset hänelle) lähettyviltä mukavan oloisen Pelle pelottoman puuhapajan; Hacklabin, joka tarjosi mainiot puitteet projektin toteuttamiselle.

Testikappaleen perusteella päädyin tason suhteen sellaiseen ratkaisuun, jossa taso kulkee repussa ja josta sen saa näppärästi kaivettua tarpeen vaatiessa esiin ja asennettua paikalleen vähällä vaivalla.

Tason rakentamiseen käytin seuraavia osia:

- reppu (ALICE)
- repun kehikko (ALICE)
- reppuun irroitettava taso (ALICE)
- L:n muotoista alumiinitankoa (noin 3x3cm)
- ruuveja, lukkomuttereita ja prikkoja (M5 & M6)
- vaneria (6mm, 36 x 45 cm )
- etikka-teräsvilla-tee -seosta puun pinnan käsittelyyn
- Osmon öljyvahaa viimeistelyyn.
Hacklabin myötä käytettävissä on laserleikkuri, joten päätin hyödyntää sitä. Samalla tuli opeteltua  vektorigrafiikkaohjelma Inkscapen käyttöä. Innostuin samoilla vauhdeilla vielä piirtämään logon Puuhaalijoille. Laitan sen vielä Dendropediaan näkyville.


Laserointi meni muuten putkeen, kaikki kolot ja reiät olivat tismalleen siellä missä kuuluikin, mutta logon tekeminen epäonnistui. Tästä syytän kiirettä ja malttamattomuutta tehdä koelaserointia.


Vaneri itsessään ei tarjoa vielä riittävän tukevaa tasoa, joten rakensin sen tueksi alumiinikehikon käsillä olevasta materiaalista. Sahasin pätkät oikeaan mittaan ja porasin reiät kiinnitystä varten. Pintakäsittelin vanerin vielä jostain toisista projektista ylijääneillä etikka-teräsvilla-tee -seoksella sekä lopuksi Osmon öljyvahalla.


Veistelin vielä pari puupalaa joiden avulla sain vanerin ja kehikon liitettyä tukevasti reppuun kiinnitettävälle tasolle. Lopuksi ruuvasin palaset kasaan ja pääsin ihailemaan kätten jälkiä. Hyvältä näyttää ja tuntuu. Käytännön testi saa odottaa kevättä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti