keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Kuorintaoperaatio


Viimein tuli aika ottaa chilit ja tomaatti kääröistään pihalle. Hieman jännitti, että miltä kasvit mahtavat näyttää. Näin kylmää ja tuulista alkukesää ei ole hetkeen ollut ja eihän noiden kasvien paikka oikeastaan vielä pihalla olisi ollutkaan, mutta kuten jo aikaisemminkin tuli todettua, tilanpuutteen vuoksi niiden siirtäminen ulos oli oikeastaan välttämätöntä.  



Aiempina vuosina harsoa on tullut käytettyä noin viikon verran, jonka tarkoituksena on totuttaa kasveja auringonvaloon. Tänä vuonna suurin syy pidentyneelle harsojen käytölle oli ensisijassa kova tuuli ja toiseksi kylmä keli. Nämä tekijät yhdessä voivat tuhota helposti hyviin sisäoloihin tottuneen kasvin.



Onneksi suurimmilta vaurioilta vältyttiin. Muutama lehti on hieman kärähtänyt ja tomaatista muutama pienempi oksa tuhoutunut, mutta muuten sekä chilit että tomaatti näyttävät oikein elinvoimaisilta. Näyttää siltä, että satoakin on tulossa jonkun verran. Tarkkasilmäisimmät saattavat pongata kuvasta kypsyvän tomaatin. Aji fantasy puolestaan on aivan täynnä raakileita.




Ehkä tärkeimpänä toimenpiteenä harsojen poiston jälkeen tulee kasvien tukeminen. Tätä tarkoitusta varten kasaan kehikon, jonka avulla saan ohjattua kasvit haluamaani suuntaan. Näin pienestä parvekkeesta saa irti suurimman mahdollisen hyödyn. Kasvien kasvaessa kehikkoa pystyy helposti jatkamaan haluamaansa suuntaan. Enää puuttuu oikeastaan vain lämpöä ja aurinkoa.  




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti