keskiviikko 31. heinäkuuta 2019

straight no more - katajan taivutusta


Ai ilmaisia puita, vai? Tietysti minä otan ilmaisia puita, hullunako minua pidät. Niinpä niin, kuin yllättäen tila alkaa täyttymään. Välillä laadukkaista, välillä vähemmän laadukkaista puista. Nyt mentiin jälkimmäisen mukaan. Suora tikku, jossa ei niin mitään kiinnostavaa. (Mutta kun se oli ilmainen jne.)







Vaihtoehtoina on hankkiutua puusta eroon, tai yrittää keksiä jotain kiinnostavaa. Se mitä olen ymmärtänyt kiinnostavasta, pitää sisällään paljon isoja ja mielenkiintoisia työkaluja. Poraa, pihtejä, kuparia, raffiaa ja puupalikoita.







Lähdin liikkeellä poistamalla puun paksuudesta noin puolet. Sit vähän poraa, että sain langan pysymään hyvin paikallaan. Tämän jälkeen kieputin ensin rungon ympärille raffiaa ja lopuksi paksun kuparilangan. Seuraavana vuorossa varsinainen hauskanpito-osuus, eli taivuttelu.


Hyvin tuntui taipuvan, rauhakseen kun taivutteli. Isojen katajan oksien kohdalla käyttämäni taivutusmenetelmä on varsin yleinen toimintamalli, joten sitä on hyvä harjoitella harjoitusvastustajan kera ennen kehään hyppäämistä oikean vastustajan kanssa. Odottelen ainakin talven yli ennen seuraavia toimenpiteitä. Jos lähtee vielä silloin kasvuun, niin sitten voi alkaa pohtia jo muotoilua tarkemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti