torstai 18. heinäkuuta 2019

Kääpiökuusi Tompa


Tämä yksilö on viime syksyn (2018) alennusmyynneistä hankittu. Hintaa huimat kahdeksan euroa. Ostoperusteena oli paksu runko. Luulin ottaneeni tästä kuvan ennen kevään ruukutusta, mutta enpäs vaan ollutkaan ottanut. Ruukutin puun keväällä ja aika sopivan kokoiseen ruukkuun sain puun mahtumaan, joten uudelleenistutuksen suhteen ei tarvitse hätäillä useampaan vuoteen. Hyvä niin.



Koska puu lähti hyvään kasvuun ruukutuksen jäljiltä (ja koska olin vähän malttamaton) päädyin tekemään puulle myös vähän muotoilua. Turvallisuushakuisempi olisi odottanut vuoden verran pidempään muotoilua.

Muotoilun suhteen nämä pesäkuuset saattavat olla hieman kinkkisiä. Usein kaikki kasvu sisältä rungon läheltä on kuollutta ja elävää kasvua on vain oksien päässä. Näin oli tämänkin yksilön kohdalla.



Muotoilussa lähdin liikkelle siitä, että valitsin ensin rungoksi sellaisen yksilön, joka vaikutti mielenkiintoisimmalta ja johon saisi aikaan paljon liikettä. Ensimmäisen rungon muotoilun jälkeen päädyin jättämään jäljelle toisenkin rungon. 



Nyt ensimmäisen muotoilun kohdalla tarkoituksena oli asettaa puulle rakenne, jonka varaan alan rakentamaan oksia ja tarkempia yksityiskohtia jatkossa. Puuhun jäi vielä tässä vaiheessa paljon ylimääräisä oksia ja rakenteellisia epäkohtia, joista hankkiudun tulevaisuudessa eroon. Vastaavasti puuttuu vielä paljon kasvua sieltä, missä sitä olisi syytä olla enemmän. Puu saas siis kasvaa suhteellisen rauhassa seuraavat vuodet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti